Köpvillkor

§ 1 Allmänt

Pinewood AB, Bokåkravägen 4, 331 53 Värnamo (Org. Nr 556431-0000) säljer kläder och tillbehör via pinewood.eu/sv-se i enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen (Lag (2005:59).

§ 2 Priser

Alla våra priser anges i svenska kronor, SEK, och inkluderar moms. Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar, pris fel, tryckfel, slutförsäljningar, lagerfel, etc. En produkt som redan skickats från vårt lager påverkas inte av en eventuell höjning eller sänkning av priset som sker efter ordertillfället, till exempel i form av rea, kampanjer, rabattkoder eller förändringar i prissättningen.


Eventuella kampanjer hos Pinewood AB är tidsbegränsade. Vid användande av rabattkoder är de i regel bara giltiga för ett köp och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Vi ber dig kontrollera att priset blivit korrekt innan du slutför ditt köp. Pinewood AB förbehåller sig rätten att makulera order vid missbruk eller felinformation av olika de slag, betalningsproblem eller otillbörligt bruk av rabattkoder.

§ 3 Betalning

Betalning hanteras genom Klarna Checkout, som erbjuds i samarbete med Klarna AB. Klarna Checkout skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp, sedan väljer du hur du vill betala. Du kan välja på Klarna faktura, Klarna konto, att betala direkt med kort eller med banköverföring.


Klarna Checkout: Genom att använda Klarna Checkout godkänner du Klarna AB:s (556737-0431, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm), "Klarna", villkor. För att få använda Klarna Checkout måste du vara minst 18 år.

§ 4 Identifiering, anpassning och riskbedömning

För att säkert kunna identifiera dig och förhindra obehörigt nyttjande eller missbruk av Klarna Checkout samt för att uppfylla kraven enligt god kreditgivningssed behöver Klarna säkerställa din identitet. Klarna inhämtar tilläggsinformation såsom personnummer, namn och adress samt, vid val av kreditalternativ, kreditinformation från olika leverantörer. Klarna behöver även använda den information som du kan ha lämnat vid tidigare köp, allmänt tillgänglig information på internet samt information om hur du tidigare har uppfyllt våra betalningsvillkor, för att göra en riskbedömning. Klarna Checkout anpassar automatiskt riskbedömningen, och därmed utformningen av tjänsten, för varje gång du använder tjänsten och du behöver inte ange mer information än nödvändigt. I vissa fall visas tidigare angiven och av Klarna godkänd adress till dig så snart du uppgivit din e-postadress och ditt postnummer. Den godkända adressen får endast användas i syfte att för ifylla adressuppgifterna i direkt samband med ett köp. Genom att slutföra köpet bekräftar du din identitet och korrekt leveransadress.

§ 5 Betalning, avgifter

Klarna Checkout uppvisar de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Vid betalning med faktura gäller Klarnas vid var tid gällande fakturavillkor; f.n. 14 dagars kredit, en påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta. Det kostar inget att använda Klarna Checkout. Eventuella avgifter kan dock tillkomma genom valt betalningsalternativ, se närmare de enskilda betalningsvillkoren för det alternativ du väljer. Klarna kan när som helst addera eller ta bort ett eller flera betalningsalternativ av de som erbjuds i Klarna Checkout. När du slutför ett köp via Klarna Checkout träffar du och Klarna ett avtal där Klarna bl.a. garanterar att du inte behöver betala om du inte får dina varor. Klarna ersätter samtidigt butiken för det du handlat och övertar därmed rätten att få betalt. Oavsett vilket betalsätt du väljer så går din betalning därmed till att reglera den fordran Klarna har. Du kan läsa de fullständiga villkoren för Klarna Checkout här.

§ 6 Personuppgifter

Personuppgifter du lämnar till Pinewood AB hanteras med respekt och i enlighet med den svenska lagstiftningen om datasäkerhet och GDPR. Genom att lämna dina personuppgifter samtycker du till att vi använder insamlad information för att fullgöra våra åtaganden mot dig och tillhanda hålla den service du förväntar dig som tex leveranser till dig. Vi kommer även skicka dig Pinewood-information via e-post, förutsatt att du angett att du önskar att få den skickad till dig, du kan närsomhelst avbryta prenumerationen.


Vi kommer inte att sälja eller lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Du har även rätt att få tillgång till den information om dig som behandlas av Pinewood AB.

§ 7 Fraktavgift

Fraktavgiften för Schenker till ombud är 59 kr. Fraktavgiften är 119 kr för Schenker Hemleverans. För eventuella returer tillkommer returavgift på 79 kr som kommer att dras från det belopp Klarna återsänder. Kan Pinewood AB inte leverera samtliga varor vid lovad leveranstid utgår ingen frakt för restleveransen. Vid godkänd reklamation står Pinewood AB för frakten från och åter till kund.

§ 8 Leveranssätt / Leveranstid / Leveranser

Vi levererar våra försändelser med Schenker Ombud till ett av deras utlämningsställen som vanligtvis ligger närmast dig som kund. Normal leveranstid för Schenker Ombud från det att försändelsen lämnar oss är 1-3 arbetsdagar. Pinewood AB har som ambition att packa våra försändelser inom 1-3 arbetsdagar och därefter överlämna paketet till speditören. Längre tid för packning kan eventuellt förekomma i högsäsong. Schenker kommer att avisera leveransen via ditt angivna mobil nummer. För frågor kring leverans av ditt paket besök www.dbschenker.com där det är mycket enkelt att söka/spåra paketet. Du kan även söka via länken du fick i sms från Schenker när varan levererades från Pinewood AB

§ 9 Garanti

Vi garanterar att de produkter du beställt är fria från tillverkningsfel under tre år. Garantin gäller från det datum produkten hämtades ut från leveransadressen. Vi förbehåller oss rätten att dra av ett slitageavdrag för reklamationer äldre än ett år. Garantin gäller inte för fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion eller utseende. Gäller inte heller för yttre påverkan på produkten som skiljer sig från produktens marknadsförda syfte. Garantin omfattar fabrikations- och materialfel som gäller själva varan, inte eventuella följdskador. Garantireparationer skall utföras av Pinewood AB såvida inte annat överenskommits i skrift tillsammans med kunden.

§ 10 Ångerrätt, reklamation, byte och returer

Reklamationer för produkter köpta hos någon av våra återförsäljare skall hanteras via återförsäljaren.


Pinewood AB har 30 dagars öppet köp i webbutiken. Du har rätt att byta storlek, färg, vara eller att få pengarna tillbaka inom 30 dagar från utleverans av köpet. Vid nyttjande av ångerrätt skall produkten vara oanvänd och i oskadad originalförpackning dvs produktkartong (för t.ex. underställ och övrigt) eller i påse. Produkten skall vara i ett sådant skick att produkten går att sälja igen utan ytterligare åtgärd. Samtliga plaggets etiketter skall sitta kvar.


Byte: Vid alla returer för utbyte står köparen för returfrakten tillbaks till vårt lager. Vid godkänd retur ombesörjer Klarna att kostnaden för produkten återförs till kunds konto. Önskar du ny produkt, ny färg eller ny storlek ombeds du att lägga ny beställning på hemsidan med de villkor som en ny order innebär, vi har inte möjlighet att hantera byten i webshopen.


Reklamation: Varan du köper av oss skall vara felfri vid leverans. Skulle produkten du fått hem ha en defekt skall det anmälas till oss inom 14 dagar från det att du mottagit leveransen. Avser returen en leverans av Pinewood AB felaktigt levererad storlek, färg och modell eller på grund av en godkänd reklamation står vi givetvis för fraktkostnaden för returen till och från vårt lager. Det är därför viktigt att använda den returlapp som erhållits tillsammans med produkten. Vid godkänd reklamation ombesörjer Klarna att kostnaden för produkten och returfrakten återförs till kunds konto samt vi ombesörjer att ersättningsprodukten skickas till dig, du behöver inte lägga någon ny beställning i webshopen.


För korrekt hantering av byte/reklamation läs även avsnittet på FRÅGOR & SVAR som heter ”Hur skall jag skicka in returen?” samt ”Hur skall en retur se ut som jag skickar tillbaks?”.


Som konsument har du enligt lag rätt att reklamera i upp till tre år från köpet, dock inom skälig tid (två månader) från att fel upptäckts. För att möjliggöra en snabbare hantering av din reklamation ber vi dig, som skapat konto hos oss, att via ditt login registrera returen på www.pinewood.se. Har du inte skapat ett konto hos oss vänligen fyll i returunderlaget som bifogades sändningen. Saknas detta underlag så går det på nytt att ladda ned här för egen utskrift. Saknar du din returadresslapp, skicka ett mail till: ehandel@pinewood.se med dina kompletta adressuppgifter så skickar vi ut en ny till dig. Med kompletta adressuppgifter menar vi: för- och efternamn, adress, personnr och telefon nr. Vid andra frågor eller tveksamheter som inte kan hanteras via hemsidan eller retur- och reklamationsunderlaget maila till reklamation(a)pinewood.se där du uppger ditt fullständiga namn, ditt order-/ kvittonummer, en kortfattad beskrivning av orsak till reklamation, en bild på skadan om detta är möjligt samt dina kontaktuppgifter (telefonnummer och e-postadress) innan eventuell retur.


För allas trevnads och en god arbetsmiljös skull ber vi dig se till att din produkt är i gott hygieniskt skick när den skickas in till oss. Vissa returer kommer att skänkas till välgörande ändamål och för att dessa organisationer skall ta emot kläderna måste plaggen vara rena. Det innebär att det åligger dig att använda kläder ska vara tvättade, skor väl rengjorda, etc för att accepteras. Produkten kommer i annat fall att returneras till dig utan åtgärd och med en avgift för frakten som debiteras via Klarna.


Pinewood AB har alltid rätt att vid reklamation för defekt produkt primärt laga det fel som uppkommit. Skulle detta inte vara möjligt har vi rätt att byta ut varan mot en ny alternativt i sista hand återbetala värdet på produkten.


Produkter som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses inte av Pinewood AB.


Vid retur ansvarar avsändaren av returen (=kunden) för att varan kommer fram samt att den gör detta i oskadat skick. Tänk på att emballera väl!


OBS! Viktigt att den i originalleveransen bifogade eller på nytt nedladdade retur-adresslappen används i samband med alla retur. Returkostnaden för varor skickade på annat sätt får kund själv stå för. Kunden ansvarar för att returen förpackas i storlek för produkten lämpligt emballage som skyddar produkten från transportskador. Returdokumentet som bifogades ursprungssändningen skall fyllas i för snabbare hantering.

§ 11 Paket som inte hämtas ut från ombud

Vi förbehåller oss rätten att debitera kunden en avgift för paket som inte hämtas ut från ombudet. Avgiften är förnärvarande 300 kr som avser kostnaden för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringskostnad. Kostnaden debiteras av Klarna. Paket ligger vanligen kvar i cirka 7 dagar från ankomstdagen hos ditt ombud. För mer information kontakta ditt avhämtningsställe/ombud.


§ 12 Återbetalning av retur

Sköts via Klarna. Vid önskemål om att få pengar tillbaks för ett köp kvittas detta belopp, efter att reklamationen godkänts, först mot andra eventuella skulder köparen har mot Klarna. Har köpet gjorts via kreditkort kommer Klarna att återbetala till samma kreditkort. Övriga regleringar hanteras enligt Klarnas regler.

§ 13 Force Majeure

Vi anser oss befriade från att fullgöra våra förpliktelser i de här villkoren i händelse av ändrad lagstiftning, myndigheters åtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, krig, terrorism, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser.

Juridisk information

Pinewood AB

Bokåkravägen 4

331 53 Värnamo

Sverige


Firmatecknare: Rainer Rüssel

Telefon: +46 (0)370–341 450

E-post: info@pinewood.se

Företagsregister: Bolagsverket

Organisations nr: 556431-0000

Momsregistrerings nr: SE556431000001