Vår Drivkraft

VISION & MISSION

Vision

Bli det globalt mest uppskattade nordiska varumärket för friluftskläder.

Mission

Vi vill med kunskap och passion skapa bra kläder och utrustning för att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv som bidrar till ökat välmående.

VARUMÄRKESLÖFTE

Du ska varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen oavsett årstid och väder.

VÅRA VÄRDEORD
Passion

Med rötter i Småland är vi en familj där alla är välkomna. Allt vi gör är på riktigt, vi och användarna är samma. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo.

Vår inspiration kommer från hur människor gör, inte hur vi vill att de ska göra. Vi drivs av sunt förnuft, envishet, nyfikenhet och småländsk finurlighet. Stolta över att vara lokala - i Småland, Sverige.

Gemenskap är en styrka. Pinewood är resultatet av envist lagarbete. Vi kan det här. Vi älskar det här.

Trovärdighet

Vi är själva vår mest kritiska användare, och allt vi gör går genom ett nålsöga av uppriktighet och sanning. Grunden till Pinewood är att sänka tröskeln till naturen för så många människor som möjligt, genom att göra det tryggt, okomplicerat och tillgängligt. Att bli vid denna småländska läst är viktigt för oss, eftersom vi lever mitt i verkligheten. Att skapa påhittade eller överdrivna bilder av Pinewood som något det inte är kommer aldrig vara intressant. När vi säger något, menar vi det. När vi visar något, har det hänt på riktigt.

Hållbarhet

Med våra rötter och liv i skogen är vi djupt medvetna om det ansvar ett globalt klädmärke har för klimatet. Vi strävar efter att minska materialspill, kemikalier och de plaster som riskerar att hamna i naturen. Vår ambition är att välja en allt högre andel hållbara alternativ och material när vi produktutvecklar.

Genom att ständigt öka kvaliteten i all utrustning säkerställer vi successivt en allt längre livslängd i våra produkter. Vi använder oss endast av vattenavvisande impregneringar som är miljövänliga och vi arbetar konsekvent med att öka vår användning av återvunna material. Vi ställer krav på alla materialleverantörer att minst följa EU:s kemikalielagstiftning. Vi är medlem i Amfori, den ledande globala näringslivsorganisationen för öppen och hållbar handel, och uppmanar våra leverantörer att certifieras enligt BSCI för rättvisa och säkra arbetsförhållanden. Och vi utvecklar hela tiden nya sätt att bli bättre, mer transparenta och rättvisa i alla led.

Innovation

Som småländska entreprenörer, kommer vi alltid att drivas av känslan att saker hela tiden kan göras lite bättre. Det handlar ibland om utveckling av teknologier som avancerade membran för ett nordiskt klimat, eller finurliga lösningar som passar exakt ditt friluftsliv. Men också känslan av skandinavisk design på ytan, medan innehållet är rikt på precis de detaljer som krävs för fullt fokus på stunden, oavsett årstid och väder. Huvor som följer rörelser, patronhållare där dom nås, vandringskläder som håller dig torr. Att göra dagen i skogen, vid sjön och på fjället ännu bättre, med ännu fler genomtänkta detaljer.